• Deliklikaya, Deliklikaya Yolu, 34555 Arnavutköy/İstanbul
  • 0 (505) 107-5899
  • info@cosmoprosecure.com

2017 Model Siber Ataklar

2017 Model Siber Ataklar

2017 Model Siber Ataklar

18 Eylül 2019, 10:517301

Bilişim güvenliği, ağların kurulması ve akıllı cihazların yaygınlaşması ile önem kazanmaya başladı. Bu önem günümüze kadar giderek artmaktadır. Siber atakların tarihine göz atarsak büyük yazılım firmaları, istihbarat birimleri olduğunu görebiliriz. Bu alanlara yapılan ataklar medya yayın organları tarafından servis edilmesi ve saldıran kişi veya kişiler tarafından gövde gösterisi yapılmasıydı.

Peki ne oldu da bireysel kullanıcılara yöneldi bu ataklar?

İnsanın bulunduğu tüm sistemlerde zafiyetler mevcuttur. Sistem güvenliğe, ağ güvenliğine ne kadar dikkat edilse ve güvenliği için yatırım yapılsa da bazı zafiyetlerin önüne geçilememiştir. Sistem yöneticilerin insan olması asıl güvenlik problemi yaratmaktadır. Ekip içinde yer alan kişilerin bilgisizliği, önemsizliği ekstra problemlere yol açmaktadır. Bilişim ve yazılım firmalarının güvenlik yatırımlarına karşı, siber saldırganlar bu zafiyetleri göz önünde tutup gövde gösterisinden ziyade para kazanma üzerine sistemlerini kurdular.

Ülkemizde bunun ilk örneği olarak fidye virüsü ile bize merhaba dedi. Mail yoluyla iletilen ek dosyası tarafınızca açıldığında sisteminizde yer alan dosyaların şifrelenmesi ve bu şifrenin çözümlenmesi için sizden para talep etmesiydi. Bu saldırının türü Phishing’dir.

Bunun devamı niteliğinde sistemi kitleyen fabrikaların, iş yerlerinin çalışmasını engelleyen virüslere doğru ivme kazanarak devam etti.

Son olarak ise Phishing atakları ile ünlü kişilerin sosyal hesaplarına saldıran siber saldırganlar hesapları ele geçirerek geri alınması üzerine hesap sahiplerinden para talep edildi.

Siber saldırıların devasa firmalardan bireysel kullanıcılara kaymasını günümüzde rahatlıkla görebiliyoruz. Bundan sonra bireysel veri güvenliğin daha da önem kazanacağını görmüş oluyoruz.

Yorumlar

Örnek Müşteri 1
Örnek Müşteri 1
10 Kasım 2017, 21:16

Yaygın inancın tersine, Lorem Ipsum rastgele sözcüklerden oluşmaz. Kökleri M.Ö. 45 tarihinden bu yana klasik Latin edebiyatına kadar uzanan 2000 yıllık bir geçmişi vardır. Virginia'daki

Yorum Yap

Son Yazılar

2017 Model Siber Ataklar
2017 Model Siber Ataklar18 Eylül 2019, 10:51
Siber Güvenliğin Önemi
Siber Güvenliğin Önemi18 Eylül 2019, 10:52
Siber Güvenlik Nedir?
Siber Güvenlik Nedir?18 Eylül 2019, 10:52

Etiketler

Takip Edin

WhatsApp