• Deliklikaya, Deliklikaya Yolu, 34555 Arnavutköy/İstanbul
  • 0 (505) 107-5899
  • info@cosmoprosecure.com

Kurumlar Nasıl Siber Güvenlik Önlemi Almalıdır?

Kurumlar Nasıl Siber Güvenlik Önlemi Almalıdır?

Kurumlar Nasıl Siber Güvenlik Önlemi Almalıdır?

18 Eylül 2019, 10:5113180

Siber güvenliğin önem değeri giderek artmıştır. Günümüzde birçok kurum Siber Güvenlik Uzmanı’na danışmadan kendi bilişim sistemlerini kurmaktadır. Bu kurulum sonrası, siber saldırganlar tarafından hizmet aksatıcı, erişim engelleyici gibi çeşitli saldırıya açık bir sistemle işlem yapmakta ve müşteri bilgilerini bu ağlarda barındırmaktadır.

Bu şekilde güvenlik önlemi alınmayan, açıklarla dolu bir ağ içerisinde saldırganlar tarafından oluşturabilecek her türlü zarar kuruma maddi anlamda kayıp sağlarken prestij anlamında oldukça büyük kayıplar yaratacaktır.

İçerisinde bulunduğumuz çağın bilgi çağı olduğu göz önüne alındığında bireylerin eskisi gibi kredi kart bilgilerini, kimlik bilgilerini sitelerle paylaşmaya ön yargılı bakmadığını görebiliriz. Bu durum bilişim ağında siber güvenliğin ne kadar iyi yapılandırılması gerektiğini gözler önüne sermektedir.

Somut bir şekilde örneklendirmek gerekirse konuyu,

  1. a) Kimlik bilgileriniz çalınıyor,
  2. b) Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bildirim yaparak kayıp ilanı veriyorsunuz,
  3. c) Ardından yeni bir kimlik çıkartarak hayatınıza devam ediyorsunuz.

Buraya kadar her şey normal durumda. Peki çalınan kimliğiniz çok farklı amaçlar için kullanırsa doğabilecek sorunları tahmin etmek pekte zor değil.

Kimlik bilgilerimizi rahatça girdiğimiz sitelerin, kredi kartından işlem yaptığımız e-ticaret sitelerinin bilişim ağlarının güvenliği hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz? Neredeyse hiç.

Siber saldırganlar bütün bu durumları düşünüp, değerlendirip özellikle bu noktalarda saldırılar gerçekleştirmektedir.

Kurumların bilişim sistemlerinde siber güvenlik önlemleri alması, siber güvenlik uzmanlarına test ettirmeleri bu noktada çok önemlidir. Siber Güvenlik Uzmanlarınızın sizin için hazırladığı raporları müşterilerinizle paylaşarak, onları ne kadar önemsediğinizi ve sisteminizin ne kadar güvenli olduğunu rahatlıkla anlatabilirsiniz. Güvensiz bir sistemde işlem yaptıklarında oluşabilecek sorunlardan bahsederek bu konuda onları uyararak markanız üzerinde güven duygusu yaratabilirsiniz.

Nasıl Siber Güvenlik Önlemi Alınır?

1) Sitenizin barınacağı sunucuyu iyi belirleyin, çok iyi referansları olan yerleri tercih edin ya da tercih ettiğiniz sunucunun siber güvenlik raporlarını talep edin.

2) Siber Güvenlik konusunda hizmet veren firmalarla anlaşın.

3) Kurumunuz için yazılmış olan sistemleri, bu sistemlerin çalıştığı bilişim ağlarını Siber Güvenlik Uzmanınıza test ettirin.

4) Raporları olabildiğince detaylı inceleyin, sistem açıklarını “Buradan bir şey olmaz.” diyerek atlamayın.

Yorumlar

Yorum Yap

Son Yazılar

2017 Model Siber Ataklar
2017 Model Siber Ataklar18 Eylül 2019, 10:51
Siber Güvenliğin Önemi
Siber Güvenliğin Önemi18 Eylül 2019, 10:52
Siber Güvenlik Nedir?
Siber Güvenlik Nedir?18 Eylül 2019, 10:52

Etiketler

Takip Edin

WhatsApp